Accountmanager BIMcollab Duitsland

Ihre Aufgaben

Om ons salesteam te versterken zijn we op zoek naar een gedreven, commercieel sterke en enthousiaste accountmanager new business die prospects in Duitsland telefonisch weet te overtuigen en adviseren. Ben jij een accountmanager die weet wat aanpakken is en voor wie Duits als een tweede taal voelt? Dan zoeken we jou!


Over KUBUS

Wij geloven dat ontwerpen en bouwen effectiever en met hogere kwaliteit kan. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modelling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud.


Met BIMcollab, het eerste cloud-based issue management platform voor BIM ter wereld, waaronder ZOOM Pro voor model-validatie zijn we wereldwijd marktleider. Daarnaast zij we exclusief distributeur in Nederland en België van toonaangevende BIM-software zoals ARCHICAD en Solibri Model Checker.


De rol van accountmanager new business Duitsland

Als accountmanager new business bij KUBUS ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en prospects en is de telefoon je belangrijkste instrument. Aan jou de schone taak om BIMcollab te introduceren bij organisaties die volgens BIM werken of de stap daarnaartoe willen maken. Dit doe je door actief per telefoon achter leads aan te gaan die via onze marketingkanalen binnenkomen of pro actief op zoek te gaan naar potentiële klanten in geselecteerde segmenten of landen. Een korte live demonstratie van onze cloud diensten via het web kan daarbij ondersteunen.


Belangrijk is een proactieve marktbenadering. We geven je de ruimte om een netwerk op te bouwen van huidige en potentiele klanten, mocht je die nog niet hebben. Dit netwerk weet je in te zetten om nieuwe leads te genereren voor jezelf of collega accountmanagers.


We hechten zeer veel waarde aan klantvriendelijkheid en klanttevredenheid. Als accountmanager bij KUBUS ben je dan ook vooral bezig met consultative selling. Je draagt zorg voor een adviserend verkoopproces waarbij je meedenkt met onze klanten en adviseert over de beste oplossing. Wij zorgen ervoor dat je middels interne trainingen onze producten leert kennen, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Als commercieel talent bepaal jij verder zelf waar de lat ligt en hoe hard je doorgroeit. Wij bieden je alle ruimte en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in het salesvak.

Ihr Profil

Jouw profiel

 • Je hebt een bachelor- of masteropleiding gevolgd, bijvoorbeeld in een technisch commerciële richting.
 • Je hebt verkoopervaring binnen een b2b omgeving.
 • Ervaring met 3D modelleer software is een pre.
 • Ervaring met bouwkunde en/of software development heeft de voorkeur, maar affiniteit is minstens zo belangrijk.
 • Je beschikt uiteraard over uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden in het Duits en Engels.
 • Je bent resultaatgericht en werkt goed zelfstandig.


Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een passend salaris afhankelijk van kennis en ervaring. De salarisrange is voor deze vacature tussen de €2.500,- en €4.500,-.
 • De secundaire arbeidsvoorwaarden bij KUBUS zijn bovengemiddeld. De ruime pensioenregeling en winstdeling, maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers bij het resultaat van KUBUS.
 • Een laptop is voor deze functies vanzelfsprekend om gebruik te kunnen maken van de flexibele werkplekken.
 • Een plek in een gedreven team met ervaren professionals binnen een gerenommeerd bedrijf met een uitstekende reputatie.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit en een pas gemoderniseerde energie-neutrale werkomgeving.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze website www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.