Manager Software Development

Job description

Als Manager Software Development neem  je de verantwoordelijkheid op je om onze research & development afdeling, bestaande uit ruim 25 mensen werkend in een 4-tal scrum teams en gedeeltelijke outsourcing, naar de volgende fase te brengen. Je houdt je bezig met het verbeteren van interne werkprocessen, gebruikte soft- en hardware platforms en het ondersteunen van recruitment in de zoektocht naar nieuwe mensen. Je voegt waarde toe aan proces, team en product met focus op kwaliteit. Je faciliteert, verbindt en coacht.


Inspelend op nieuwe ontwikkelingen in de markt, werk je samen met de teamleiders van marketing, sales en customer succes om de gezamenlijke groeistrategie voor de komende jaren te implementeren. Hierbij verlies je het creëren van een omgeving waarin medewerkers zich prettig voelen en zichzelf kunnen ontplooien niet uit het oog.


Wij zijn voor de invulling van deze functie op zoek naar een gedreven manager die teams kan stimuleren en ontwikkelen en die wil bouwen aan bovenstaande uitdaging. In deze veelzijdige, aansturende rol krijg je de ruimte om talenten in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen.

Is dit een functie die jou aanspreekt en herken jij jezelf in onderstaand profiel? Aarzel dan niet en solliciteer!


Wie zijn wij?

Wij zijn een gedreven groep vak-fanaten die geloven dat ontwerpen en bouwen effectiever en met hogere kwaliteit kan. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud. Wereldwijd bereiken we top-100 bouwbedrijven en architectenbureaus met onze model validatie software BIMcollab ZOOM geïntegreerd in BIMcollab Cloud, ons issue management platform. Een teamprestatie waar wij écht trots op zijn! Daarnaast zijn wij exclusief distributeur in de Benelux van de ontwerp-software Archicad. We scoren steevast 8 of hoger in klanttevredenheidsonderzoeken.

Requirements

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Je hebt een afgeronde passende masteropleiding, bijvoorbeeld richting Informatica.
 • Je hebt ervaring met het behalen van doelstellingen op een afdeling waar innovatieve software wordt ontwikkeld en bent een natuurlijke leider met ervaring op strategisch niveau.
 • Je hebt kennis van en ervaring met ontwikkelmethoden als Agile en Scrum.
 • Je bent bekend met SAAS en bij voorkeur ook met BIM of projectmanagement software.
 • Je beheerst de Engelse taal. We werken in een internationaal team, documentatie en overleg is overwegend in het Engels.
 • Je beschikt over inlevingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden


Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op: 

 • Een salaris vanaf €4.038 - €6.559,- bruto per maand, afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring.
 • Bovengemiddeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De ruime pensioenregeling en winstdeling (gemiddeld 1 maandsalaris of meer), maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau en gedreven professionals. Samen doelen behalen is waar wij goed in zijn.
 • Volop ruimte voor eigen inbreng, initiatief en zelfstandigheid en goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit.
 • Je werkt deels vanuit thuis (mét thuiswerkvergoeding) of in onze bijna energie- neutrale werkomgeving op kantoor.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op www.werkenbijkubus.nl. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar Laurens van Leuven op +31 (0)40 213 1950.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.