Sales Manager BIMcollab

Omschrijving

Wij geloven dat ontwerpen en bouwen sneller, effectiever en met hogere kwaliteit kan. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modelling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud.


Met BIMcollab, het eerste cloud-based issue management platform voor BIM ter wereld, waaronder ZOOM Pro voor model-validatie zijn we wereldwijd marktleider. Daarnaast zij we exclusief distributeur in Nederland en België van toonaangevende BIM-software zoals ARCHICAD en Solibri.


Klinkt dit als iets waar jij aan wil bijdragen? Ben je altijd op zoek naar creatieve en effectieve manieren om salesresultaten te verbeteren? Ben jij een salesmanager die weet wat aanpakken is? Dan zoeken we jou!


De rol van sales manager BIMcollab

Het meertalige sales-team van BIMcollab (8+ mensen) is verantwoordelijk voor new business en ondersteunt het customer success team in accountmanagement. Daarnaast werken we samen met een wereldwijd netwerk van resellers die door het sales-team ondersteund worden.


Je bent een doorgewinterde sales professional en weet onze doelgroep en hun behoeftes moeiteloos te doorgronden. Dit inzicht gebruik je om samen met het team onze USP’s en salespitches te optimaliseren. Je lost hiaten in het sales-proces op en coacht teamleden waar nodig. Je weet onze sales-afdeling naar een hoger niveau te tillen. Door je hands-on ervaring kun je bovendien direct waarde toevoegen aan ons team en onze doelstellingen. Het is dan ook geen rol waarbij je uitsluitend de richting bepaalt; je maakt zelf deel uit van de operatie.


Binnen het BIMcollab sales-team ben jij als meewerkend voorman verantwoordelijk voor de coördinatie en resultaten van de teamleden in het sales team. Jij zorgt ervoor dat het team via telefoongesprekken en online demonstraties tot successen komt. Dit doe je door salesplannen voor een wereldwijde verkoopgroei op te stellen, gedifferentieerd naar regio. De jaarplannen worden per kwartaal bijgesteld en vertaald naar Objectives en Key Results (OKRs) voor het team. Gedurende het jaar ben jij degene die het team gefocust houdt op de plannen. Je stemt acties voor leadgeneratie af met marketing en regelt de opvolging. Tot slot verzorg je de overdracht van accounts naar het customer success team.

Vereisten

Jouw Profiel

 • Je hebt een bachelor- of masteropleiding gevolgd, bijvoorbeeld in de richting van commerciële economie, international business of bedrijfskunde.
 • Daarnaast heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een salesmanagement rol.
 • Je hebt ervaring met de strategische kant van sales, maar bent meer dan bereid om veelvuldig zelf de handen uit de mouwen te steken.
 • De verkoop van SAAS-oplossingen via online kanalen, kent voor jou weinig geheimen.
 • Je hebt ervaring met aansturen en motiveren van resellers.
 • Je spreekt vloeiend Engels. 
 • Beheersing van Nederlands en een derde vreemde taal is een pre.


Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:


 • Een passend salaris afhankelijk van kennis en ervaring. De salarisrange voor deze vacature is tussen de €4.000 en €6.000 bruto per maand.
 • Bovengemiddeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De ruime pensioenregeling en winstdeling, maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers bij het resultaat van KUBUS.
 • Een plek in een gedreven team met ervaren professionals binnen een gerenommeerd bedrijf (marktleider op diverse fronten) met een uitstekende reputatie.
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget
 • Een stimulerende werkomgeving in het centrum van Eindhoven, op loopafstand van het Centraal Station.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit en een pas gemoderniseerde energie-neutrale werkomgeving.

Omvang arbeidsovereenkomst: 40 uur per week.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze websites www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.