Software Tester

Omschrijving

Als Software Tester kom je te werken binnen een multidisciplinair team van Software Developers en BIM Specialisten (Architecten en Bouwkundigen). Samen werken jullie aan onze software waaronder onze webapplicatie voor BIM issue-management: BIMcollab. Maar ook de bijbehorende add-ons binnen verschillende BIM tools (zoals Archicad, Solibri en Revit) en onze 3D modelviewer voor data-analyse: BIMcollab ZOOM.


Je controleert of onze software aan de functionele eisen voldoet, zodat onze eindgebruikers er probleemloos mee kunnen werken. Dit doe je door het schrijven van testscripts, deze te onderhouden én uit te voeren, zowel handmatig als geautomatiseerd. Als software tester ben je de verbindende schakel tussen onze supportmedewerkers en onze ontwikkelaars. Maar je levert ook proactief suggesties voor het verder verbeteren van onze software.


Over KUBUS

Wij geloven dat ontwerpen en bouwen effectiever en met hogere kwaliteit kan. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modelling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud.


Met BIMcollab, het eerste cloud-based issue management platform voor BIM ter wereld, waaronder ZOOM Pro voor model-validatie zijn we wereldwijd marktleider. Daarnaast zij we exclusief distributeur in Nederland en België van toonaangevende BIM-software zoals ARCHICAD en Solibri Model Checker.


Vereisten

Jouw Profiel

 • Een afgeronde bachelor- of masteropleiding, bijvoorbeeld richting Informatica of bouwkunde.
 • Minimaal 2 jaar gerichte testervaring bij voorkeur ervaring in geautomatiseerd software testen.
 • Kennis van ontwikkelmethoden als Agile en Scrum.
 • Kwaliteit gedreven en je houdt van aanpakken.
 • Bij voorkeur ervaring met een of meerdere testtools (zoals bijv. Selenium, postman, squish of vergelijkbaar).
 • Kennis van testmethoden zoals TMap en/of ISTQB.
 • Je bent in staat om code te lezen en begrijpen.
 • Ervaring met SQL.
 • Een certificering of training in de richting van Agile testen is een pre.

Mocht je ook nog kennis van BIM, IFC, BCF en bouwkundige processen hebben, dan is dat mooi meegenomen.


Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:
 

 • Een passend salaris afhankelijk van kennis en ervaring. De salarisrange voor software testers loopt tot €4.000,-.
 • Bovengemiddeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De ruime pensioenregeling en winstdeling, maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers bij het resultaat van KUBUS.
 • Een plek in een gedreven team met ervaren professionals binnen een gerenommeerd bedrijf (marktleider op diverse fronten) met een uitstekende reputatie.
 • Een stimulerende werkomgeving in het centrum van Eindhoven, op loopafstand van het Centraal Station.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit en een pas gemoderniseerde energie-neutrale werkomgeving.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze websites www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar  +31 (0)40 213 1950.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.