BIM Specialist

Omschrijving

Wij geloven dat ontwerpen en bouwen sneller, effectiever en met hogere kwaliteit kan. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-datamodel. 

De rol van BIM specialist

Als BIM specialist bij KUBUS ga je deel uitmaken van een team dat bestaat uit 15 BIM specialisten, welke allemaal een bouwkundige achtergrond hebben op hbo of universitair niveau en de nodige praktijkervaring. Iedere BIM specialist heeft een specialisatie in een of meer van onze softwarepakketten (ARCHICAD, Solibri en BIMcollab®). Op dit moment zijn we vooral op zoek naar kandidaten die zich specialiseren in Solibri.


Je biedt ondersteuning aan onze klanten bij de implementatie en het gebruik van onze software. Je geeft cursussen aan (startende) gebruikers die je wegwijs maakt in de programma’s zodat zij zelfstandig aan de slag kunnen. Vanaf de helpdesk beantwoord je vragen van onze klanten en help je ze op weg om het maximale uit onze software te halen.


Je vervult een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze software. De wensen en behoeften van onze klanten zijn van groot belang bij het ontwikkelen van content voor nieuwe versies van ARCHICAD, Solibri en BIMcollab®. Hierin ga jij als BIM specialist een belangrijke rol spelen. 


Gijs - junior BIM Specialist
"Als ik een vraag krijg die de bouwkunde afdeling overstijgt, dan hoef ik maar naar de overkant van de tafel te kijken en dan heb ik een programmeur te pakken van de software waar het over gaat."

Vereisten

Je profiel

  • Afgeronde bachelor- of masteropleiding in de richting Bouwkunde of Architectuur.
  • Ervaring als bijvoorbeeld BIM specialist, bouwkundig adviseur of projectleider bij een bouwbedrijf.
  • Kennis van BIM en IFC software (Solibri, Revit etc.) en een sterke wil om je hier verder in te ontwikkelen is een vereiste.
  • Je vindt het leuk om je kennis te delen.
  • Affiniteit met automatisering van het bouwproces en bouwprocesinnovatie.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • We zijn momenteel op zoek naar iemand met (uitgebreide) kennis van Solibri.

Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:

 

  • Een passend salaris, afhankelijk van kennis en ervaring. De salarisrange voor BIM specialisten loopt van €2.400,- tot €5.000,-.
  • De secundaire arbeidsvoorwaarden bij KUBUS zijn bovengemiddeld. De ruime pensioenregeling en winstdeling, maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers bij het resultaat van KUBUS.
  • Een plek in een gedreven team met ervaren professionals binnen een gerenommeerd bedrijf met een uitstekende reputatie.

Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op www.werkenbijkubus.nl. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.