IT Support Specialist

Job description

Wij geloven dat ontwerpen en bouwen sneller, effectiever en met hogere kwaliteit kan. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modelling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in een 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud.

KUBUS fungeert als incubator voor onze eigen scale-up BIMcollab. Met BIMcollab, het eerste cloud-based issue management platform voor BIM ter wereld, waaronder BIMcollab ZOOM voor model-validatie, zijn we wereldwijd marktleider. Daarnaast is KUBUS exclusief distributeur in Nederland en België van toonaangevende BIM-software zoals Archicad en Solibri.


De rol van IT Support Specialist

Als IT Support Specialist kom je te werken in ons Customer Success Team. Dit team bestaat momenteel uit 15 BIM (product) specialisten die alles weten van de software die onze klanten gebruiken in hun dagelijkse werk. Zij hebben een achtergrond in architectuur of bouwkunde en helpen onze gebruikers om succesvol te zijn met onze software. Voor onze klanten is deze software vanzelfsprekend business critical, vandaar dat het van groot belang is dat eventuele IT-gerelateerde problemen zo snel mogelijk worden opgelost.


Binnen het team ben je de specialist op het gebied van de onderliggende IT waar onze software op draait. Vaak is dit een desktop, laptop of on-premise server systeem bij onze klant, maar soms gaat het juist om cloud-based oplossingen. Je biedt ondersteuning aan onze klanten bij hun IT-gerelateerd vragen en zorgt ervoor dat onze software vlekkeloos draait. Daarnaast speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze producten. De feedback die jij bij onze klanten verzamelt en de ervaringen die je opdoet, zijn van groot belang in de doorontwikkeling van onze software.


Kennis van onze software is niet noodzakelijk, deze brengen we je bij middels interne trainingsprogramma’s.


Requirements

Je profiel

 • Minimaal een technische hbo-opleiding gevolgd, bij voorkeur in de richting van Informatica of bouwkunde, aangevuld met relevante technische certificeringen.
 • Ruime ervaring met Windows en MacOS besturingssystemen.
 • Uitgebreide kennis van computernetwerken en de bijbehorende componenten en technieken zoals firewalls, port forwarding en proxyservers.
 • Ervaring met serveromgevingen.
 • Enige ervaring met applicatiemanagement.
 • Perfecte beheersing van Nederlands én Engels. Beheersing van andere talen zoals Duits of Spaans is een pre.


Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een passend salaris afhankelijk van kennis en ervaring. De salarisrange is voor deze vacature tussen de €2.500,- en €4.000,-.
 • De secundaire arbeidsvoorwaarden bij KUBUS zijn bovengemiddeld. De ruime pensioenregeling en winstdeling, maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers bij het resultaat van KUBUS.
 • Een laptop is voor deze functie vanzelfsprekend om thuis of op ons kantoor te kunnen werken.
 • Een plek in een gedreven team met ervaren professionals binnen een gerenommeerd bedrijf met een uitstekende reputatie.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit en een nagenoeg energie-neutrale werkomgeving.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze websites www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.