Skip to content

Lead C++ Developer

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 4.453 - € 7.234 per maandDevelopment

Functieomschrijving

De rol van Lead C++ Developer

Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit.

In je rol als lead developer heb je oog voor het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market. Je begeleidt junior/medior developers en bewaakt of implementaties aansluiten op de met de software-architect uitgestippelde doelstellingen voor de architectuur, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. In samenwerking met de andere (senior) ontwikkelaars in je team bespreek en ontwikkel je de architectuur van de applicatie en adviseer je de Product Owner over noodzakelijke refactoring om de kwaliteit- en de onderhoudbaarheid van de software te verbeteren. Er is veel ruimte voor onderzoek en innovatie vanwege ons streven tot de wereldtop te behoren met onze oplossingen voor 3D gebouwmodellen.


Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum masters en Product Owners, verdeeld over een zestal scrum teams. Je zal een rol spelen in een of meer van de drie scrum teams die werken aan de Desktop Applicatie. Je communicatieve en analytische vaardigheden maken je een coach on the job voor de junior/medior developers. Je werkt gemiddeld twee dagen op kantoor en de rest kan desgewenst vanuit thuis. Ook al zien we elkaar niet elke dag, je staat klaar voor je team!


Wie zijn wij?

Wij zijn een gedreven groep vak-fanaten die geloven dat ontwerpen en bouwen effectiever en met hogere kwaliteit kan voor een betere, duurzaam gebouwde omgeving. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken omdat alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud. Wereldwijd bereiken we de top-100 bouwbedrijven en architectenbureaus met onze model validatie software BIMcollab ZOOM geïntegreerd in BIMcollab Cloud, ons issue management platform. Een teamprestatie waar wij écht trots op zijn! Daarnaast zijn wij exclusief distributeur in de Benelux van de design-software Archicad. We scoren steevast 8 of hoger in klanttevredenheidsonderzoeken.

Vereisten

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Je hebt een afgeronde passende bachelor- of masteropleiding, bijvoorbeeld richting Informatica.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol.
 • Je bent expert in moderne C++ (11+)
 • Je hebt kennis van ontwikkelmethoden als Agile en Scrum.
 • Je hebt ervaring met het aansturen van junior/medior developers
 • Je hebt enige ervaring met software optimalisatie en algoritmes
 • Kennis en ervaring met 3D technologie (OpenGL/DirectX/Computational geometry/GPU kennis) is een pre

Voor deze functie zijn we uitsluitend op zoek naar kandidaten die vrij mogen werken in Nederland.


Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op: 

 • Een salaris van € 4.453 - €7.234 bruto per maand afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Bovengemiddeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De ruime pensioenregeling en winstdeling (gemiddeld 1 maandsalaris of meer), maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau en gedreven professionals. Samen doelen behalen is waar wij goed in zijn.
 • Volop ruimte voor eigen inbreng, initiatief en zelfstandigheid en goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit.
 • Je werkt deels vanuit thuis (mét thuiswerkvergoeding) of in onze bijna energie- neutrale werkomgeving op kantoor.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar ons op +31 (0)40 213 1950.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.453 - € 7.234 per maand
Development

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar