Skip to content

Senior Developer 3D computing

Nederland, Noord-Brabant, EindhovenDevelopment

Functieomschrijving

Senior Developer 3D computing

Als Senior Developer 3D Computing bij KUBUS word je verantwoordelijk voor de implementatie van user-interacties en 3D optimalisaties van onze 3D tools voor visualiseren en analyseren van 3D gebouwmodellen. We gebruiken de modernste web technologie als onderdeel van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management, bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit.

In je rol als Senior Developer 3D Computing weet je requirements voor 3D interacties en optimalisaties op basis van je kennis en ervaring met 3D technologie en GPU programming snel tot resultaat te brengen. Je bent een waardevolle sparring-partner voor de software architect en senior developers in de zoektocht naar het beste implementatie design. Er is veel ruimte voor onderzoek en innovatie vanwege ons streven om tot de wereldtop te behoren met onze oplossingen voor visualiseren en analyseren van 3D gebouwmodellen (BIM).


Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum masters en Product Owners, verdeeld over een zestal scrum teams. Je zal een bepalende rol kunnen spelen in één van de scrum teams die werken aan de 3D webapplicaties. Begeleiden van junior/medior developers kan onderdeel van de rol zijn. Je werkt gemiddeld twee dagen op kantoor en de rest kan desgewenst vanuit thuis. Ook al zien we elkaar niet elke dag, je team staat voor je klaar!


Wie zijn wij?

Wij zijn een gedreven groep vak-fanaten die geloven dat ontwerpen en bouwen effectiever en met hogere kwaliteit kan voor een betere, duurzaam gebouwde omgeving. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken omdat alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud. Wereldwijd bereiken we de top-100 bouwbedrijven en architectenbureaus met onze model validatie software BIMcollab ZOOM geïntegreerd in BIMcollab Cloud, ons issue management platform. Een teamprestatie waar wij écht trots op zijn! Daarnaast zijn wij exclusief distributeur in de Benelux van de design-software Archicad. We scoren steevast 8 of hoger in klanttevredenheidsonderzoeken.

Vereisten

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Je hebt een afgeronde passende bachelor- of masteropleiding, bijvoorbeeld richting Informatica.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol.
 • Je kennis van 3D technologie (OpenGL/DirectX/Computational geometry) en GPU-development is uitgebreid en up-to-date.
 • Je hebt kennis van ontwikkelmethoden als Agile en Scrum.
 • Je hebt ervaring met software optimalisatie en algoritmes
 • Kennis van C++ is een pre, aangezien de ontwikkelingen zich vooral in moderne web-technologie bevinden.Voor deze functie zijn we uitsluitend op zoek naar kandidaten die vrij mogen werken in Nederland.


Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op: 

 • Een salaris van € 3.646 - €5.924 bruto per maand afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Bovengemiddeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De ruime pensioenregeling en winstdeling (gemiddeld 1 maandsalaris of meer), maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau en gedreven professionals. Samen doelen behalen is waar wij goed in zijn.
 • Volop ruimte voor eigen inbreng, initiatief en zelfstandigheid en goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit.
 • Je werkt deels vanuit thuis (mét thuiswerkvergoeding) of in onze bijna energie- neutrale werkomgeving op kantoor.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar ons op +31 (0)40 213 1950.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nederland, Noord-Brabant, Eindhoven
Development

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar