Skip to content

Senior Software Test Engineer

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 4.453 - € 5.566 per maandDevelopment

Functieomschrijving

Als Software Test Engineer kom je te werken binnen een multidisciplinair Scrum-team, waarin je werkt aan verschillende producten in het BIMcollab ecosysteem waaronder een 3D-modelviewer en validator, een Issue Management-systeem, en plug-ins voor bestaande 3D-modelleringspaketten.


Je zult je bezighouden met acceptance testen en exploratory testen van feature werk, regressiechecks uitvoeren terwijl je het team ondersteunt om die te automatiseren, en samenwerken met je team om voortdurend te verbeteren in het opleveren van hoge kwaliteit en snellere feedback naar ontwikkelaars.


We hebben een totaal van zes Scrum-teams, elk met een Test Engineer. Deze teams worden ondersteunt door de Agile Development Manager, Quality Assurance Lead, en Software Architects.


Wie zijn wij? 

Wij zijn een gedreven groep vak-fanaten die geloven dat ontwerpen en bouwen effectiever en met hogere kwaliteit kan voor een betere, duurzaam gebouwde omgeving. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken omdat alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud. Wereldwijd bereiken we de top-100 bouwbedrijven en architectenbureaus met onze model validatie software BIMcollab ZOOM geïntegreerd in BIMcollab Cloud, ons issue management platform. Daarnaast zijn wij exclusief distributeur in de Benelux van de design-software Archicad. We scoren steevast 8 of hoger in klanttevredenheidsonderzoeken.


BIMcollab is ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. Daarom wordt BIMcollab wereldwijd door tienduizenden specialisten gebruikt en daar zijn we trots op!

Vereisten

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een bachelor of master in bijvoorbeeld bouwkunde of informatica
 • Je bent een gepassioneerde voorvechter van kwaliteit, die zich aan kan passen aan de context waarin een team werkt en het team kan inspireren tot verandering
 • Je bent een bekwame software tester die ervaring heeft met een scala aan tools, types van testen, en benaderingen die je op gepaste momenten kunt gebruiken
 • Als je kijkt naar een groep acceptatiecriteria of testtitels komen er meteen vragen bij je op
 • Je kijkt verder dan functionele correctheid en denkt in risico's en in waarde voor de gebruiker en voor het bedrijf
 • Je wil graag in de praktijk het concept toepassen dat het gehele ontwikkelteam verantwoordelijk is voor de kwaliteit die het oplevert

Het zou ook behulpzaam zijn als je het volgende hebt:

 • Bekendheid met C#, C++
 • Bekendheid met JavaScript, TypeScript
 • Ervaring met Playwright (of gelijksoortige frameworks)
 • Training of certificatie in de richting van Agile testen
 • Kennis van BIM, IFC, BCF, en architecturale processen


Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op: 

 • Een salaris van € 3.906 - €6.345 bruto per maand afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Bovengemiddeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De ruime pensioenregeling en winstdeling (gemiddeld 1,5 maandsalaris of meer), maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau en gedreven professionals. Samen doelen behalen is waar wij goed in zijn.
 • Volop ruimte voor eigen inbreng, initiatief en zelfstandigheid en goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit.
 • Je werkt deels vanuit thuis (mét thuiswerkvergoeding) of in onze bijna energie- neutrale werkomgeving op kantoor.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze websites www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.453 - € 5.566 per maand
Development

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar