Skip to content

Senior UX/UI designer

Nederland, Noord-Brabant, EindhovenDevelopment

Functieomschrijving

Als UX/UI Designer bij BIMcollab word je verantwoordelijk voor het UI/UX design van het volledige ecosysteem van BIMcollab. BIMcollab is het door ons ontwikkelde platform voor 3D-modelvalidatie, geïntegreerd in issue-management. Het is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van 3D-modellen die worden gebruikt bij het ontwerpen van gebouwen. Je helpt meeslepende en efficiënte workflows te definiëren, van onboarding tot usability, van functionaliteit tot visuele representatie. Je wordt verantwoordelijk voor het vereenvoudigen van het technisch complexe ontwerpproces van onze klant, door het leveren van creatieve en gebruiksvriendelijke UX-ontwerpen. 


Je werkt samen met Product Owners /ontwerpers om gebruikerseisen te vertalen in ontwerpvoorstellen, voor alle onderdelen van ons ecosysteem, van BIMcollab Cloud (webapp) tot BIMcollab ZOOM (native desktop app) en de vele plug-ins voor verschillende 3rd-party software. Al onze tools zijn beschikbaar voor zowel MacOS als Windows, het is dus belangrijk dat jij je in beide thuis voelt.


Ontwerpen worden gepresenteerd en besproken met stakeholders, maar ook met ontwikkelaars om de implementatie te optimaliseren. In deze rol ben je een analytische en creatieve ontwerper die in staat is om gebruikersbehoeften te doorgronden, de psychologie te begrijpen en UX-problemen op te lossen. Je houdt concurrerende producten en trends in de sector in de gaten en voert concept-, usability- en findability-tests uit om feedback te verzamelen.


Een sterke portfolio van succesvolle UX en andere technische projecten is essentieel. Uiteindelijk maak je ons product gebruiksvriendelijker en intuïtiever om klanten aan te trekken en te behouden. We zoeken voor deze rol specifiek iemand die ervaring heeft met het ontwikkelen van user interfaces voor desktop applicaties, voor Windows en MacOS.


Wie zijn wij?

Wij zijn een gedreven groep vak-fanaten die geloven dat ontwerpen en bouwen effectiever en met hogere kwaliteit kan voor een betere, duurzaam gebouwde omgeving. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken omdat alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud. Wereldwijd bereiken we de top-100 bouwbedrijven en architectenbureaus met onze model validatie software BIMcollab ZOOM geïntegreerd in BIMcollab Cloud, ons issue management platform. Een teamprestatie waar wij écht trots op zijn! Daarnaast zijn wij exclusief distributeur in de Benelux van de design-software Archicad. We scoren steevast 8 of hoger in klanttevredenheidsonderzoeken.

Vereisten

Wat heb je hiervoor nodig?

 • 5+ jaar ervaring als UX/UI/Product Designer met een sterk portfolio
 • Achtergrond in projectmanagement en onderzoek
 • Vertrouwd met interactieontwerp en informatiearchitectuur voor zowel web- als desktopapplicaties
 • Ervaring met interactieve prototyping (bijv. Figma, Framer, UXPin, Balsamiq, etc.), gebruikersonderzoek, wireframing en usability testing
 • Kennis van HTML/CSS; JavaScript is een pluspunt
 • Probleemoplossend vermogen, analytisch met een zakelijk inzicht
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels, Nederlands is een groot pluspunt.
 • BSc in Design, Informatica, Engineering of een aanverwante richting
 • Kennis van VUE, Cocoa, Winforms is ook een pluspunt

Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op: 

 • Een salaris van € 3.646 - €5.924 bruto per maand afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Bovengemiddeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De ruime pensioenregeling en winstdeling (gemiddeld 1,5 maandsalaris of meer), maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau en gedreven professionals. Samen doelen behalen is waar wij goed in zijn.
 • Volop ruimte voor eigen inbreng, initiatief en zelfstandigheid en goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit.
 • Je werkt deels vanuit thuis (mét thuiswerkvergoeding) of in onze bijna energie- neutrale werkomgeving op kantoor.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze websites www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nederland, Noord-Brabant, Eindhoven
Development

of