Software Support Specialist

Job description

Wij geloven dat ontwerpen en bouwen sneller, effectiever en met hogere kwaliteit kan. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modelling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud.


Met BIMcollab, het eerste cloud-based issue management platform voor BIM ter wereld, waaronder ZOOM Pro voor model-validatie zijn we wereldwijd marktleider. Daarnaast zij we exclusief distributeur in Nederland en België van toonaangevende BIM-software zoals Archicad en Solibri Model Checker.


Voor ons Customer Success team zijn we op zoek naar een nieuwe collega die het geweldig vindt om kennis te delen en anderen te helpen om (nóg) beter te worden in hun werk.

De rol van software support specialist

Als software support specialist bij KUBUS ga je deel uitmaken van ons Customer Success team dat momenteel bestaat uit 15 BIM specialisten, welke allemaal een bouwkundige achtergrond hebben op hbo of universitair niveau en de nodige praktijkervaring. Iedere BIM specialist heeft een specialisatie in een of meer van onze producten: Archicad, Solibri en/of BIMcollab. 


Het Customer Success Team biedt ondersteuning aan onze klanten bij de implementatie en het gebruik van onze software. Je geeft (live) ondersteuning aan zowel startende als ervaren gebruikers. Je zorgt ervoor dat zij succesvol kunnen zijn met onze oplossingen en het maximale uit onze software kunnen halen.


Als software support specialist ligt je focus op het helpen van onze bestaande gebruikers. Je zet je ruime kennis en ervaring met BIM software in om anderen beter te laten worden in hun werk.


Je vervult daarnaast een rol in de doorontwikkeling van onze software. De wensen en behoeften van onze klanten zijn van groot belang bij het ontwikkelen van content voor nieuwe versies van Archicad, Solibri en BIMcollab.

"Als ik een vraag krijg die mijn specialisme overstijgt, dan hoef ik maar naar de overkant van de tafel te kijken en dan heb ik een programmeur te pakken van de software waar het over gaat."

- Gijs, BIM specialist

Requirements

Je profiel

  • Afgeronde relevante bachelor- of masteropleiding, bijvoorbeeld in de richting Bouwkunde of Architectuur.
  • Ervaring met BIM binnen de ontwerpende en/of uitvoerende bouw.
  • Kennis van BIM en IFC software (Solibri, Revit etc.) is een pré.
  • Een sterke wil om je hier verder in te ontwikkelen.
  • Je vindt het leuk om je kennis te delen en anderen te helpen in hun werk.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal. (Good understanding of Dutch language is required).

Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:

 

  • Een passend salaris, afhankelijk van kennis en ervaring. De salarisrange voor deze rol loopt van €2.400,- tot €5.000,-.
  • De secundaire arbeidsvoorwaarden bij KUBUS zijn bovengemiddeld. De ruime pensioenregeling en winstdeling, maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers bij het resultaat van KUBUS.
  • Een plek in een gedreven team met ervaren professionals binnen een gerenommeerd bedrijf met een uitstekende reputatie.

Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze website www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.