Skip to content

Software Test Engineer

Nederland, Noord-Brabant, EindhovenDevelopment

Functieomschrijving

Als Software Test Engineer kom je te werken binnen een multidisciplinair team van Software Developers, Test Engineers en BIM Specialisten (Architecten en Bouwkundigen). Samen werken jullie aan BIMcollab, een zeer innovatief software ecosysteem voor 3D modelvalidatie en issuemanagement bedoeld om de kwaliteit van 3D modellen voor gebouwen te verbeteren en daarmee het bouwproces te optimaliseren. Zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving door slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en betere energie-efficiëntie mogelijk te maken. Deze software wordt wereldwijd toegepast binnen alle soorten bouwprojecten; van woningbouw tot vliegvelden tot snelwegen. Gebruiksvriendelijkheid staat bij ons op de eerste plaats, vandaar dat het zorgvuldig testen van onze producten enorm belangrijk is.


Je werk bestaat uit het geautomatiseerd en handmatig testen op de verschillende producten binnen ons BIMcollab ecosysteem. Dit omvat: onze desktopapplicatie BIMcollab ZOOM, een 3D-modelviewer en validator voor MacOS en Windows. Onze cloudbased webapplicatie voor issuemanagement inclusief eigen API's. En tot slot verschillende plug-ins voor bestaande paketten zoals Archicad, Revit, Solibri, Sketchup en nog veel meer.


Als Software Test Engineer ben je lid van één van onze scrum ontwikkelteams en sla je een brug tussen techniek en business, maar lever je ook proactief suggesties voor het verder verbeteren van onze software.


Wie zijn wij?

Wij zijn een gedreven groep vak-fanaten die geloven dat ontwerpen en bouwen sneller, effectiever en met hogere kwaliteit kan. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud.

We zijn exclusief distributeur van de BIM-software Archicad in de Benelux. Wereldwijd zijn we actief met onze eigen model validatie software BIMcollab ZOOM en zelfs marktleider met BIMcollab Cloud, ons eigen issue management platform. Een teamprestatie waar wij écht trots op zijn!


Vereisten

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Minimaal een bacheloropleiding, bijvoorbeeld richting bouwkunde of informatica.
 • Ruime ervaring met het testen van software.
 • Kennis van ontwikkelmethoden als Agile en Scrum.
 • Bij voorkeur ervaring met een of meerdere testtools (zoals bijv. Squish, Cypress, Selenium, Jira etc).
 • Kennis van testmethoden zoals TMap en/of ISTQB is een pre.
 • Mocht je ook nog kennis van BIM, IFC, BCF en bouwkundige processen hebben, dan is dat mooi meegenomen.


Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Uiteraard een uitstekend salaris afhankelijk van kennis en ervaring. De salarisrange voor software testers loopt van €3.542,00 tot €5.047,00.
 • Bovengemiddeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De ruime pensioenregeling en winstdeling (gemiddeld 1,5 maandsalaris of meer per jaar), maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau en gedreven professionals. Samen doelen behalen is waar wij goed in zijn.
 • Volop ruimte voor eigen inbreng, initiatief en zelfstandigheid en goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit.
 • Je werkt deels vanuit thuis (mét thuiswerkvergoeding) en in onze energie- neutrale werkomgeving op kantoor.
 • Een laptop (Macbook Pro) is voor deze functies vanzelfsprekend om gebruik te kunnen maken van de flexibele werkplekken.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze websites www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Nederland, Noord-Brabant, Eindhoven
Development

of