Software tester

Omschrijving

Wij geloven dat ontwerpen en bouwen sneller, effectiever en met hogere kwaliteit kan. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-datamodel. Om mee te bouwen aan deze software zijn we op zoek naar Agile Software testers.

De rol van software tester

Als Software Tester kom je te werken binnen een multidisciplinair team van Software Developers en BIM Specialisten (Architecten en Bouwkundigen). Samen werken jullie aan onze software waaronder onze webapplicatie voor BIM issue-management: BIMcollab. Maar ook de bijbehorende add-ons binnen verschillende BIM tools (zoals Archicad, Solibri en Revit) en onze 3D modelviewer voor data-analyse: BIMcollab ZOOM.


Je controleert of onze software aan de functionele eisen voldoet, zodat onze eindgebruikers er probleemloos mee kunnen werken. Dit doe je door het schrijven van testscripts, deze te onderhouden én uit te voeren, zowel handmatig als geautomatiseerd. Als software tester ben je de verbindende schakel tussen onze supportmedewerkers en onze ontwikkelaars. Maar je levert ook proactief suggesties voor het verder verbeteren van onze software.Vereisten

Jouw Profiel

 • Een afgeronde bachelor- of masteropleiding, bijvoorbeeld richting bouwkunde of informatica. 
 • Minimaal 1 á 2 jaar gerichte testervaring.
 • Kennis van ontwikkelmethoden als Agile en Scrum.
 • Bij voorkeur ervaring met een of meerdere testtools (zoals bijv. Cucumber, Selenium, Fitnesse, etc).
 • Kennis van testmethoden zoals TMap en/of ISTQB.
 • Affiniteit met C++, C# en .NET.
 • Een certificering of training in de richting van Agile testen is een pre.

Mocht je ook nog kennis van BIM, IFC, BCF en bouwkundige processen hebben, dan is dat mooi meegenomen.


Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:

 

 • Een passend salaris afhankelijk van kennis en ervaring. De salarisrange voor software testers loopt tot €4.000,-.
 • De secundaire arbeidsvoorwaarden bij KUBUS zijn bovengemiddeld. De ruime pensioenregeling en winstdeling, maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers bij het resultaat van KUBUS.
 • Een laptop is voor deze functies vanzelfsprekend om gebruik te kunnen maken van de flexibele werkplekken.
 • Een plek in een gedreven team met ervaren professionals binnen een gerenommeerd bedrijf met een uitstekende reputatie.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit en een pas gemoderniseerde energie-neutrale werkomgeving.

Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze website www.kubusinfo.nl. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar Laurens van Leuven op +31 (0)40 213 1950.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.