Overslaan naar content

José Aguilar Business Development Executive

Als Business Development Executive is José Aguilar continu in gesprek met nieuwe en bestaande klanten. Met zijn collega’s uit het sales team focust José op BIMcollab waarbij hij verantwoordelijk is voor Zuid-Amerika en het zuiden van Europa. “Ik spreek de taal en ken de cultuur. Dat maakt netwerken en contact onderhouden een stuk makkelijker.”Lockdown start Midden in de lockdown, september 2020, startte José bij KUBUS. Ondanks dit bijzondere begin, zat José direct op zijn plek. “Juist tijdens de lockdown was het bedrijf erg gefocust op de langetermijnstrategie en wat er nodig is om te groeien. Dat sprak me direct aan. Stilstaan was er niet bij gelukkig. En mijn collega’s uit het consultant team stonden altijd klaar om hun expertise over BIM te delen. Zo kan ik ook groeien.”

Het KUBUS-cv van José Sinds anderhalf jaar op zijn plek bij KUBUS Begrijpt de klant door zijn achtergrond als engineer Focust zich op Zuid-Amerika en het zuiden van Europa

Altijd in gesprek De functie van José bestaat voornamelijk uit contact leggen en onderhouden met klanten. “Ik overtuig nieuwe klanten ervan dat BIMcollab hun workflow verbetert en kijk samen met hen hoe de beste oplossing eruitziet.” Daarvoor is José dag in dag uit in gesprek met klanten. “Zo bel ik ‘s ochtends met klanten in Spanje en Italië en in de middag hang ik aan de lijn met mensen uit Brazilië of Chili. Dat maakt mijn werk divers en afwisselend.”

Veel winst te behalen Toen José bij KUBUS begon, was hij geen expert op het gebied van BIM. Maar het feit dat hij is opgeleid als engineer in combinatie met zijn salesachtergrond, maakte dat José het snel oppikte. “Inmiddels weet ik hoe we de klant helpen met BIM en ken ik de problemen waar zij tegenaan lopen.” Wanneer de klant overtuigd is, blijft José bij hen in beeld. “Als Business Development Executive ben ik ook de accountmanager voor bestaande klanten. We verkopen niet simpelweg en vertrekken weer. Samen met het consultantteam, helpen we BIMcollab implementeren en we laten zien hoe de klant er het optimale uithaalt.”

Zelf de functie invullen De komende jaren zit José meer dan goed bij KUBUS. “Ik vind het fijn om te merken dat het bedrijf zich richt op groei. Zelf haal ik energie uit mijn werk omdat ik niet simpelweg verkoop, maar met de klant meedenk over een oplossing die hen verder helpt. Daarnaast geeft KUBUS mij de vrijheid en ruimte om mijn functie zelf in te vullen en keuzes te maken. Dat waardeer ik heel erg.”

Wil jij net als Jose Business Development Executive worden? KUBUS is altijd op zoek naar gedreven en ambitieuze talenten.