Skip to content

Business Development Executive

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.043 - € 6.568 per maandSales

Functieomschrijving

Ter versterking van ons internationale sales team zijn we op zoek naar een gedreven, commercieel sterke en enthousiaste Business Development Executive die online en telefonisch prospects en accounts weet te adviseren en overtuigen. Ben jij de sales professional die van aanpakken weet? Dan zijn wij op zoek naar jou!


De rol van Business Development Executive

Als Business Development Executive ben jij het eerste aanspreekpunt van BIMcollab voor onze klanten en prospects, en online meetings zijn daarbij jouw belangrijkste tool. Het is jouw taak om BIMcollab te introduceren bij organisaties die hun BIM-inspanningen naar een hoger niveau willen tillen met behulp van ons platform. Dit houdt in dat je actief op zoek gaat naar leads via onze marketingkanalen en proactief op zoek gaat naar potentiële klanten binnen jouw regio.

In deze functie ligt de nadruk op adviserende verkoop. Je houdt toezicht op een consultatief verkoopproces, waarbij je samenwerkt met klanten om hen te adviseren over de beste oplossingen. Proactieve betrokkenheid bij de markt is cruciaal en we stellen je in staat om een netwerk van klanten op te bouwen en te benutten. We werken met moderne verkoop- en marketing automatiseringstools om prospects te bereiken en te activeren. Een korte online presentatie van onze software zal je hierbij ondersteunen. Je weet op tijd de hulp in te roepen van een van onze BIM consultants om de deal te sluiten.

We hechten veel waarde aan klantvriendelijkheid en klanttevredenheid. We geven je alle hulpmiddelen en training die je nodig hebt om je voor te bereiden op je taak. Als commercieel talent bepaal je zelf waar de lat ligt en hoe snel je groeit. Wij bieden je alles wat je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen als sales professional.


Wie zijn wij?

Wij zijn een geïnspireerde groep fanatiekelingen die geloven dat ontwerpen, bouwen en onderhouden efficiënter kan met duurzame gebouwen als resultaat. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde tools voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen alle belanghebbenden effectiever samenwerken omdat alle informatie is opgeslagen in één geïntegreerd 3D-(data)model, dat kan worden gebruikt vanaf ontwerp en bouw tot onderhoud en exploitatie. Wereldwijd bereiken we met onze software de top-100 bouwbedrijven en architectenbureaus. Een teamprestatie waar we trots op zijn! Daarnaast zijn we distributeur in de Benelux van de BIM-ontwerpsoftware Archicad. We scoren altijd een 8+ in klanttevredenheidsonderzoeken.

BIMcollab is ons platform voor BIM-coördinatie, model controle, issue management, takeoffs, documentbeheer en asset management. We streven ernaar de kwaliteit van 3D-ontwerpmodellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D-modellen leiden tot betere gebouwen, zodat je bijdraagt aan een duurzamere gebouwde omgeving met slimmer materiaalgebruik, minder afval en energiezuinige gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; wij gaan voor innovatie en kwaliteit in onze ontwikkeling. Daarom wordt BIMcollab wereldwijd door tienduizenden specialisten gebruikt en zijn we er trots op!

Vereisten

Jouw profiel

 • Een bachelor- en/of masterdiploma, bijvoorbeeld in bedrijfskunde of technologie.
 • Verkoopervaring in een B2B omgeving.
 • Affiniteit met Software sales, SaaS en/of BIM is een grote pre.
 • Ervaring binnen (civiele) techniek en/of softwareontwikkeling heeft de voorkeur, maar affiniteit is net zo belangrijk.
 • Uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden in het Engels en minimaal één andere taal.
 • Je vindt het leuk om met prospects te praten en online presentaties te geven.
 • Je bent resultaatgericht en een zelfstarter.

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende baan met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zijn gevestigd in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op: 

 • Een salaris van €4.043 en €6.568 bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Bovengemiddelde secundaire arbeidsvoorwaarden. De riante pensioenregeling en winstdeling (gemiddeld 1,5 maandsalaris of meer), maar ook de medezeggenschap zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau en gedreven professionals. Samen doelen bereiken is waar we goed in zijn.
 • Veel ruimte voor eigen inbreng, initiatief, zelfstandigheid en goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.
 • Eigentijdse extra's zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit.
 • Je werkt deels vanuit huis (met een thuiswerkvergoeding) of in onze bijna energie neutrale werkomgeving op kantoor.


Bij KUBUS streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waarin iedereen welkom is, ongeacht hun achtergrond, geslacht, leeftijd, etniciteit, seksuele geaardheid, religie of beperking. Wij moedigen sollicitanten met diverse perspectieven en achtergronden aan om te solliciteren en geloven in gelijke kansen voor iedereen. We waarderen de unieke bijdragen die elke medewerker kan leveren en zijn vastbesloten om een inclusieve werkplek te creëren waarin iedereen wordt gerespecteerd en gewaardeerd.

Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze websites www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.043 - € 6.568 per maand
Sales

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar