Skip to content

Business Development Executive (Nederlandstalig)

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 3.906 - € 6.345 per maandSales

Functieomschrijving

Ter versterking van ons internationale sales team zijn wij op zoek naar een gedreven, commercieel sterke en enthousiaste Business Development Executive die prospects en accounts telefonisch weet te adviseren en te overtuigen. Ben jij een salestijger die van aanpakken weet? Dan zijn wij op zoek naar jou! In deze functie is de regio Noord-West Europa jouw speelveld. Je spreekt met prospects uit de Benelux, UK en de Nordics.


De rol van Business Development Executive 'North-West'

Als Business Development Executive ben je het eerste aanspreekpunt van BIMcollab voor onze klanten en prospects, en zijn online vergaderingen jouw belangrijkste instrument. Het is jouw taak om BIMcollab te introduceren bij organisaties die hun BIM-inspanningen naar een hoger niveau willen tillen met behulp van ons platform. Dit doe je door actief op zoek te gaan naar leads die via onze marketingkanalen binnenkomen of door proactief op zoek te gaan naar potentiële klanten in de regio's die niet door de DACH- en Rest-of-World teams worden gedekt. Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar kandidaten die vloeiend Engels en Nederlands spreken, maar ook het spreken van een Scandinavische taal is een groot pluspunt!


Als International Business Development Executive ben je voornamelijk bezig met consultative selling. Je zorgt voor een consultatief verkoopproces waarbij je meedenkt met onze klanten en hen adviseert over de beste oplossing. Een proactieve marktbenadering is belangrijk. We stellen je in staat om een netwerk van klanten op te bouwen als je dat nog niet hebt. Je weet je netwerk in te zetten om nieuwe leads voor jezelf of je collega's te genereren. Wij werken met moderne sales en marketing automation tools om onze prospects te bereiken en te activeren. Een korte online presentatie van onze software ondersteunt je hierbij. Je weet tijdig de hulp in te roepen van een van onze BIM consultants om de deal te sluiten.Wij hechten veel waarde aan klantvriendelijkheid en klanttevredenheid. Wij voorzien je van alle tools en training die je nodig hebt, om je voor te bereiden op de taak die je te wachten staat. Als commercieel talent bepaal je zelf waar de lat ligt en hoe snel je groeit. Wij bieden je alles wat je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen als sales professional.


Wie zijn wij?

Wij zijn een gedreven groep vak-fanaten die geloven dat ontwerpen en bouwen sneller, effectiever en met hogere kwaliteit kan. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modelling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken. Alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud. Wereldwijd bereiken we de top 100 bouwbedrijven en architectenbureaus met onze model validatie software BIMcollab ZOOM, geïntegreerd met BIMcollab Cloud voor issuemanagement. Een teamprestatie waar wij écht trots op zijn! Daarnaast zijn we distributeur in de Benelux van modelleer software Archicad. We scoren een 8+ in klanttevredenheidsonderzoeken!


BIMcollab is ons platform voor 3D model validatie en issuemanagement gericht op het verbeteren van de kwaliteit van 3D ontwerpmodellen voor gebouwen. Betere 3D-modellen leiden tot betere gebouwen, zodat u bijdraagt aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer materiaalgebruik, minder afval en energiezuinige gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; wij gaan voor innovatie en kwaliteit in onze ontwikkeling. Daarom wordt BIMcollab wereldwijd door tienduizenden specialisten gebruikt en zijn we er trots op!


Vereisten

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Een bachelor- en/of masterdiploma, bijvoorbeeld in business of technologie.
 • Verkoopervaring in een B2B omgeving.
 • Affiniteit met Software sales, SaaS en/of BIM is een groot pluspunt.
 • Ervaring binnen de (civiele) techniek en/of softwareontwikkeling heeft de voorkeur, maar affiniteit is net zo belangrijk.
 • Uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden in het Engels en Nederlands.
 • Je houdt van praten met prospects en het geven van online presentaties.
 • Je bent resultaatgericht en een zelfstarter.

Wij zijn alleen geïnteresseerd in kandidaten die in Nederland wonen en kunnen werken.

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende baan met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. Wij zijn gevestigd in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een salaris van €3.906,- en €6.345,- bruto per maand, afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Bovengemiddelde secundaire arbeidsvoorwaarden. De riante pensioenregeling en winstdeling (gemiddeld 1,5 maandsalaris of meer), maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau en gedreven professionals. Samen doelen bereiken is waar we goed in zijn.
 • Veel ruimte voor eigen inbreng, initiatief, zelfstandigheid en goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden.
 • Eigentijdse extra's zoals een gecaterde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit.
 • Je werkt deels vanuit huis (met een thuiswerkvergoeding) of in onze bijna energieneutrale werkomgeving op kantoor.


Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze websites www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.906 - € 6.345 per maand
Sales

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar